Hyr en Myselfie för endast 1999 kr för en hel helg - ALLT är inkluderat 🚀 Alltid snabb och effektiv support ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Står du för underhållningen på årets julfest? Få våra bästa tips här 🎅🏼

Tiden flyger iväg och vi börjar så smått få in bokningar för årets julfester 🎅🏼

Har du fått uppdraget att arrangera företagets, familjens eller vännernas julfest i år? Då kanske du letar efter roliga inslag och andra idéer för underhållning till julfesten 🚀

Vi har din rygg - vår mission är nämligen att hjälpa dig att skapa de bästa förutsättningarna för den bästa julfesten 🎄🪩

Därför har vi samlat våra bästa idéer för julfestens underhållning och de roligaste inslagen till julfesten – från oss alla till er alla 🫶

Vad hör till en bra julfest? 🎅🏼
En bra julfest kommer enligt oss till liv i den perfekta balansen mellan gott sällskap, god mat, mysig miljö och rolig underhållning. Att hitta den balansen kräver ofta lite planering innan festen.

Det goda sällskapet kommer oftast helt naturligt när du håller julfest med vänner, familj eller kollegor. Bra musik och underhållning under kvällen brukar också vara säkra vinnare. Om stämningen behöver en extra boost på årets julfest, bör du ta en närmare titt på Myselfie tillsammans med vårt julpaket. Det är - helt objektivt - den perfekta underhållningen för julfesten. Nya kollegor svetsas snabbt samman, vännerna får den roligaste gimmicken för att skapa nya minnen och familjen får se varandra i nya, roliga sidor. Och allt sparas i högkvalitativa bilder 😍

Vad ska finnas på bordet till en julfest?
Medister, sill, risalamalta och snaps? 🐟

Listan över vad som ska finnas på bordet vid julfesten är lång, för en julfest är inte bara ännu en fest i raden. För många är den årliga händelsen nämligen full av specifika rätter och traditioner, och därför kan det också vara svårt att arrangera en fest som lever upp till allas förväntningar på den perfekta julfesten.

Vill du bjuda på den klassiska julfestmenyn, bör du överväga följande rätter:

  • Sill och currysallad
  • Fiskfiléer med remouladsås
  • Varm leverpastej med bacon och svamp
  • Stekt julmedister
  • Varma köttbullar
  • Fläskstek med kokt potatis och varm rödkål
  • Rödkålssallad med apelsin och mandel
  • Grönkål
  • Risalamalta med körsbärssås

MEN så länge det finns god mat och kall snaps, går det sällan fel 🎉

Vilka roliga inslag finns det för julfesten?
Det finns en mängd olika roliga inslag och genial underhållning som passar perfekt till en julfest. Många av inslagen fungerar både om du letar efter underhållning för en privat julfest med få personer, eller om du letar efter underhållning för årets företagsjulfest.

1. Sätt upp en fotobås och föreviga er kväll

En julfest har en alldeles särskild magi. Därför är en julfest också ofta något som gästerna ser fram emot och pratar om länge efteråt. Så varför inte föreviga julfesten med en massa roliga bilder?

Hos Myselfie har vi gjort det enkelt och superroligt att föreviga kvällen. Du får nämligen aktivitetskort med i beställningen - 64 kort med varsin uppgift som skapar samhörighet bland dina gäster och får dem i roliga situationer och fina poser. Glöm inte heller våra julrekvisita, så att ni kan ta bilder i julens anda.

2. Arrangera paketlek – antingen klassisk eller med en twist

Paketlek är en klassisk lek som få inte har provat på en eller två julfester tidigare. Det gör dock inte paketlek tråkig. Tvärtom. En klassisk paketlek slår aldrig fel. Här går tärningen runt, och om du får en sexa får du stjäla ett paket. När den bestämda tiden är slut får man öppna sina paket – om man har några. Det är både enkelt och mysigt.

Du kan också välja att sätta en twist på din paketlek. Till exempel kan ni ha särskilda regler där en etta betyder att du ska ge din sittgranne en present. Som arrangör kan det också vara kul att ha en paus i spelet där alla plötsligt ska flytta tre platser åt höger. Det kommer att bli mycket skratt när den lyckliga personen plötsligt sitter utan en enda present mitt i spelet. Ja, möjligheterna att sätta din egen prägel på denna klassiska julelek är faktiskt oändliga.

3. Sätt en dresscode eller håll en temafest

Det låter kanske väldigt enkelt, men det fungerar verkligen. En fest med dresscode eller tema är helt enkelt roligare än en vanlig fest. Det kan vara något helt oväntat som ett Hawaii-tema mitt i december, eller så kan ni köra på något mer klassiskt som ett ugly-sweater-tema eller att alla måste ha minst ett julplagg på sig när de anländer. Återigen är möjligheterna faktiskt oändliga. Här gäller det förstås att känna dina gäster och sätta ett tema som kan säkerställa en rolig stämning från start.

4. Gör en musikquiz, tipspromenad eller Kahoot


Quizzer och liknande är alltid roliga när man har fest, och de är därför också den perfekta underhållningen för julfesten. Dessutom kan du göra quizzer i en mängd variationer. Beroende på hur många ni är på årets julfest och hur nära gästerna är varandra kan en quiz bestå av allt från ”Vem har gjort följande…” historier till ”Julens know-how” eller ”Gissa en julsång”-quiz.

Tipspromenad är en rolig lek, särskilt på en privat julfest där ni känner varandra väl. Den går vanligtvis till så att alla gäster får ett papper med 13 frågor och tillhörande svarsalternativ. Det kan vara frågor som ”Vem skrev detta Facebook-inlägg 2013?” till ”Vem kan snabbast äta en hel låda skumbananer?”. Innan leken börjar, använder gästerna några minuter för att markera ett kryss vid varje fråga vid det svarsalternativ de tror är rätt.

När alla har svarat, börjar leken på riktigt. Ni tar ett fråga i taget, och fråga för fråga avslöjas de rätta svaren antingen av den person som svaret gäller eller genom att utföra tävlingen på papperet. Leken kan på så sätt ta allt från 10 minuter till en timme, beroende på vad de 13 frågorna handlar om. En härlig och rolig julfestlek som kan anpassas efter era önskemål.

Kahoot är ett online-quizspel som är idealiskt att använda som underhållning på en julfest med många gäster, till exempel företagsjulfesten. Quizzen förbereds hemma och du gör den genom att gå in på webbplatsen www.kahoot.com. Här lägger du in alla de frågor som du vill ställa till dina deltagare, samt fyra svarsalternativ för varje fråga. Det kan både vara privata, interna eller mer allmänna frågor.

När quizzen ska börja krävs det att alla gästerna har en smartphone med internetåtkomst. Varje deltagare går in på kahoot.com och skriver in koden till just din quiz, och sedan är spelet igång. Här gäller det både att svara rätt, men också snabbt. Webbplatsen ger er automatiskt en livepoängställning under spelets gång.

Arrangera små tävlingar under kvällen
Om du och dina vänner, familj eller kollegor gillar att tävla, kan du också arrangera en mängd små tävlingar under kvällen. En tävling mellan förrätten och huvudrätten eller efter desserten, men innan dansgolvet öppnar, kan vara ett bra sätt att hålla igång festen. En extra bonus kan vara att ge en liten pris till vinnaren av varje lek. Tävlingarna behöver inte vara långa eller särskilt krävande. Det kan bara vara en kort lek som vem som tror att de kan ha flest pepparkakor i munnen, eller vem som kan svara på flest frågor om företaget i en snabbquiz.

Kom ihåg: tomteluvor, julpynt och gott humör

Tack för att du läste - och ha en riktigt god julfest 🫶🎄

Hyr en Myselfie till ditt event